Huldiging André en Nathalie

05-02-2024

Dit jaar werden André en Nathalie gehuldigd door Stad Waregem. 2 leden waar wij meer dan trots op zijn. 


Nathalie Clauwaert

Het begon allemaal met "Start to run", ik denk zo'n 12 jaar geleden. Een buurvrouw vroeg of ik geen zin had om Start to run te volgen. Mijn conditie was beneden alle peil, dus waarom niet. De groep werd begeleid door Marianne Declerck, toen nog een onbekende voor mij Na heel wat zuchten en zweten, lukte het mij uiteindelijk om 5 km aan één stuk te lopen. De loopmicrobe had mij te pakken. Er volgden wel nog wat ups en downs om die 5 km te onderhouden, maar stilletjes aan ging het vlotter en ging ik met de buurvrouw en vriendinnen mee lopen op de piste.

Het aantal kilometers bouwde zich op en op 4 oktober 2015 liep ik mijn eerste halve marathon in Brussel dit onder begeleiding van Marianne. Yes I did it! In 2u.02'55''. Supercontent, zalig gevoel. Sindsdien staat er regelmatig een halve marathon op het programma: de halve marathon Deinze-Bellem, Gent, Kuurne, Reims, Rouen, ... staan intussen al afgevinkt op het lijstje. Maar ook de Antwerp 10 Miles en plaatselijke loopjes behoren tot mijn favorieten.

De voorbije jaren zoek ik ook samen met clubleden Natascha en Nikita eens warmere oorden op om een halve te lopen. Zo reisden we al twee maal naar Malaga en dit jaar (2023) naar Valencia. Een citytrip met wat cultuur, lekker eten en drinken én een sportieve uitdaging, de ideale combinatie!

Maar dit had nooit gekund zonder JCW...

Tijdens een Ekiden in Brussel leerde ik Patrick Amez kennen en wat later op het buurtfeest bleek voorzitter Rik Callens een buurman te zijn. Na nog een babbel aan het JCW-kraampje tijdens de eindejaar periode besliste ik om lid te worden. De kennismaking met JCW was een feit! Vanaf dan vind je me regelmatig op dinsdag- en/of donderdagavond op de piste. Samen lopen, lachen, babbelen, de JCW-lopers blijven je motiveren! En de vriendinnen volgden ☺:

André Missiaen

Het is allemaal begonnen met een beetje joggen en fietsen toen hij vond vond dat er kilo's bij kwamen. Zo liep hij geregeld rond de stadionvijvers tot hij enkele joggers van JCW tegenkwam. Ze vroegen om met hen mee te lopen op de vrijdagavondtrainingen. Het beviel hem zo dat hij zich aansloot. Een tijdje later vroegen ze mij om eens een wedstrijd mee te lopen. Ze stelden direct voor om de halve marathon van Torhout te lopen, maar ze beloofden om bij mij te blijven en zo geschiedde. We kwamen hand in hand over de meet en zo was hij op zijn 47ste vertrokken voor een lange loopgeschiedenis. Zo liep ik wedstrijden in Brussel, Kuurne, Grijsloke, Ploegsteert, Middelkerke, Wakken, Zulte, Desselgem, Wielsbeke, Cadzad en vele meer. Zo trok hij met JCW en zijn andere club Grijsloke op weekend naar Keulen, Bonn, Parijs, Eindhoven, Reims, Hastings, Etten-Leur, Dordrecht, Rouen,...

Ook in de Kerst- en bierlopen in de streek was ik er graag bij, want ja, ik lust er wel eentje.

Omdat de kortere en middellange afstanden al behoorlijk vlot gingen wilde hij de stap zetten naar de marathon. Zo gezegd, zo gedaan: de marathons van Rotterdam (3x), Amsterdam, Kortrijk-Brugge moesten er aan geloven.

Ondertussen is hij al op de gezegende leeftijd van 72 jaar en legt hij zich meer toe op de kleinere afstanden. Hij wil nog enkele jaren verder doen want hij doet het zo graag en heeft er bovendien veel vrienden aan overgehouden.

Joggingclub Waregem